Weer zijn bulten afval illegaal gedumpt op de Eikenlaan. Stadhuis, treed hier nou eindelijk eens hard tegen op

Er zijn egoïstische onverlaten in deze gemeente die liever hun zooi dumpen en de rest van Stad ermee opzadelen dan dat ze het wegbrengen of laten ophalen. Met als gevolg het regelmatig een taffesbende is rondom ondergrondse vuilcontainers en glasbakken. Het wordt daarom hoog tijd dat de gemeente daar strenger, straffer en harder tegen optreedt.

Er is geen enkel excuus om zooi illegaal te dumpen. Of dat nou gaat om grofvuil of het legen van de normale prullenbak. Als de containers vol zitten, kun je de gemeente bellen en grote kans dat ze een paar uur later geleegd zijn. Ben je niet in de mogelijkheid om zelf (grof)vuil weg te brengen, heb je geen knaken om het op te laten halen en geen netwerk waar je op terug kunt vallen, dan is er altijd nog Handig in de Buurt die je bijkans gratis uit de troep helpt.

Vaak dezelfde plekken

En toch wordt er vaak gedumpt. Opvallend vaak gebeurt dat op dezelfde spot. Zo is het op de kruising van de Eikenlaan met de Van Oldenbarneveltlaan bijna dagelijks raak met illegaal dumpen. Afgelopen nacht ook weer. De buurt werd vanochtend weer eens wakker met een enorme zooi rondom de containers. Met bulten oud papier en ander vuilnis wat niet op straat hoort te liggen. Er staat niet voor niks een behoorlijke boete daarop.

Maar mensen hebben poep, want ze worden toch nooit gepakt. Daarom de oproep aan de gemeente Groningen: doe er wat aan. Zo heel ingewikkeld is dat niet. Posteer een of twee boa’s, desnoods undercover, in een auto nabij de bekende illegale stortplekken. Laat ze een weekend, of een paar werkdagen, alles monitoren en iedere dumper zonder genade op de bon slingeren. Desnoods stapel je een lading verschillende bekeuringen om er afschrikkend bedrag van te maken.

Suggestie voor de gemeente

Zo is de boete voor afval naast de container plaatsen honderd euro. De flip voor het te vroeg buiten zetten van afval bedraagt ook honderd euro. Net zoals de boete voor het verkeerd aanbieden van afval honderd euro is. Dan heb je ook nog de sanctie voor afval op straat gooien, die bedraagt 150 euro. Met een beetje goede wil wordt de dumper dus voor 350 euro op de bon geslingerd. Dan leren ze het snel af. Zo snel, dat een paar weekenden intensief controleren en boetes schrijven op de bekende dumpplekken genoeg moet zijn om de brut netjes te houden.

Psst, hier meer afleiding: