Wegversperring-roes-uitslaper vergeet zijn schoenen en korte broek (of boxer). Iemand?

We worden allemaal wel eens wakker op een gekke plek met een enorm droge bek, knoflookluchten uit alle poriën en een kegel waar je zes hectare land insect-vrij mee kunt maken. Typisch Groningen met die verraderlijke nachten. Beetje lullig alleen als belangrijke persoonlijke bezittingen worden vergeten.

En dat is wel het geval bij de dude, die rond 6 uur vanochtend werd aangetroffen op de wegversperring in de Tuinstraat. De beste man lag daar heerlijk in de foetushouding een dutje te doen. Deden we een stukje over en veel mensen vonden het hilarisch. Is het ook. Minder leuk is dat de dude wat van zijn spullen is vergeten op de wegversperring.

“Iets vergeten”

Een buurtbewoner stuurt ons rond twee uur een berichtje met foto: “De jongen is verdwenen, hij is alleen iets vergeten. Naar huis gegaan voor een schone onderbroek, denk ik. En hier in de straat alvast z’n broek en schoenen uitgetrokken.”

Rest de vraag: hoe dan? Hoe is die kerel wakker geworden? Voorzichtig uit de diepe slaap komen. Gevoel hebben dat je de hele nacht op een blok beton hebt gelegen. Wat ook zo blijkt te zijn bij het openen van de ogen. En dan die kleren. Zomaar uittrekken. Of laat maar die schoenen, ik wilde toch nieuwe kopen? Of handig voor de volgende wegversperring-roes-uitslaper?

Psst, hier meer afleiding: