Welke winkels en snacktenten missen we nog in Groningen?

winkels

Stad barst van de leuke winkels en restaurants, maar we hebben nog lang niet alles wat ons hartje begeert. Daarom een lijstje van zes toko’s die wij graag in Groningen willen zien.

Vooropgesteld: we hebben best veel moois hier. Luxe frietspeciaalzaken zoals De Frietwinkel en Plat, waar we vooral worden doodgegooid met termen als authentiek en ambachtelijk. Terecht, is ook zo. Maar ook de bekende giganten zoals KFC, Burger King en de Mac boeren goed hier in ’t noorden.

Qua winkelen zit het eigenlijk ook wel snor. Er is weinig leegstand en ruim keus aan kledingwinkels in de Herestraat en aan de Westerhaven. Denk Primark, denk Zara. Toch heeft grote broer Amsterdam meer. En eerlijk, dat maakt best een beetje jaloers. *Snik. Daarom vijf suggesties voor hier:

Forever 21

Dit moet de shit zijn voor trendy kleding tegen een betaalbare prijs. Beetje Primark, maar dan anders. Ooit begonnen in L.A. en uitgegroeid tot multinational met meer dan 600 winkels en ook Amsterdam heeft een zogenaamde flagstore. 

Wordt Groningen hier beter van? Na een kleine rondvraag geloven we van wel. Zat vrouwen, maar zeker ook mannen zien het wel zitten, een ‘voor altijd eenentwintig’ in Stad. Kom maar door dus.

Taco Bell

Taco Bell

Er komen zo’n vijftig vestigingen van de Mexicaanse fastfood-keten in Nederland. Best veel dus. Maar of Groningen binnenkort kan genieten van Taco Bell’s Zuid-Amerikaanse verwennerijen, is nog ongewis. Nederland houdt een beetje op bij de grote rivieren, zo liet de keten eerder weten. Eerst het westen, dan het zuiden en daarna misschien Groningen. Hebben we he-le-maal niks aan.

Ach, we hebben Taco Mundo, Cantina Mexicana en meer van dat. Bij nader inzien: misschien heeft Taco Bell Groningen wel meer nodig dan andersom.

Levi’s Store

Foto: Wikipedia

Levi Strauss & Co is opgericht in San Francisco en is een van de grondleggers van de spijkerbroek zoals we hem kennen. Van mom-jeans tot kekke spijkerjackies, Levi is your brand. En al wordt het merk al verkocht in diverse winkels in Groningen, een eigen dikke store zou zeker niet misstaan in het centrum.

De Vegetarische Snackbar

Waarom is dit nog geen ding in het noorden? Een snackbar, maar dan compleet vegetarisch. Dik aanbod, lekkere sauzen en grotendeels zelfs veganistisch. De Vegetarische Snackbar is echt van deze tijd. En met een groeiend aantal vegetariërs, veganisten en flexitariërs zou zo’n tent zeker niet misstaan in Stad.

Dunkin’ Donuts

Dunkin' Donuts

Lekker man, donuts. Het enige gedeelte wat je ervan wilt delen, is het gat in het midden. Bij ‘dubbel D’ kun je terecht voor koffie en mierzoete, ronde stukjes hemel. Hebben we nog niet in Grunn. Hoewel: Pure verkoopt ze ook en die zijn errug goed te hachelen.

Dus echt nodig, dat niet. Toch leuk als ze zouden komen? Zeker wel. Dunkin’ Donuts zei eerder: “We werken van Amsterdam eerst naar beneden en dan gaan we pas naar het noorden kijken. Als we komen, is dat niet voor 2020.” Nog even wachten dus, maar zat alternatieven om aan je sugerrush te komen.

Zelf wensen voor Groningen? Laat het weten in de comments op Facebook. Is leuk.

Ga het gesprek aan ( comments)