What to do? Where to go? De Agenda

Foto door Jasper Bolderdijk

De nieuwe uitgaansagenda is online geknald! Er is weer zat te doen in ’t Stadje. Stampen, film kijken, dansen of pubquizzen: zeg het maar. 

Je kunt natuurlijk zelf even checken wat er dit weekend op de planning staat, maar graag richten we de spotlight op een drietal evenementen. Dat is ook Sikkom.

Welcome to The Village – De Groene Ster Leeuwarden

Iets waar we in Stad toch wel een beetje jaloers op zijn: WtTV. Maar zo ver is Leeuwarden niet, dus voor het gemak krijgt het festival een plek in De Agenda. Van Franz Ferdinand tot de terugkeer van hiphop-iconen Rico & Sticks, het wordt een fijn feestje daar in Friesland.

Onze zusje Suksawat vraagt de organisatie, programmeurs en andere kenners wat je niet mag missen dit weekend. Dat lees je hier. Mocht je het partijtje overslaan, dan kun je misschien volgend jaar gewoon in Groningen genieten van al het moois. Zou leuk wezen.

Vrijdag 21 juli 17:30 – Zondag 23 juli 23:30

Kaarten koop je hier

Zomercafé: Garage Sale – Vera

Vera Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag foto van Jasperbolderdijk

Jasper Bolderdijk

Vera staat niet vol muffe koekblikken, dvd’s van Die Hard I tot en met IV of hometrainers in pico bello staat. (alleen kilometerteller doet het niet meer). Garage Sale is een initiatief van Vera Downstage, die nemen de programmering over tijdens de zomermaanden.

Vrijdag betekent dat punk, garage-rock en een one-women band. Nationale- en internationale bands om je haren bij te wapperen, uit je hotpants te scheuren en vooral heel veel bier te drinken. Tot dan.

Zaterdag 22 juli 22:30 – 04:00

Voor twee euro kan je gewoon naar binnen lopen

Summertime: Clubnacht Special – OOST

agenda

Vakantietijd en dat merk je. Veel kroegen, clubs en muziekpodia hebben een rustige periode ingepland. Het gros van de studenten zit namelijk bij paps en mams in Sappemeer of Hoogkerk. Ook leuk.

Bij OOST is het ook tranquilo deze weken. Vaak alleen op zaterdag wat te doen. Aankomende is het tijd voor Clubnacht Special met Nathan Homan en Bram Steenhuis. Niet even, maar all night long.

Zaterdag 22 juli 00:00 – 05:00

Even op aanwezig klikken op Facebook, dan is het gratis. Zo niet, €5,- aan de deur.

Uitgelichte foto bovenaan: Ruben van Vliet

Psst, hier meer afleiding: