Whoehoe Groningen heeft twee biersommeliers

Biersommelier Groningen

Foto geleend van Horeca Groningen

Hatseflats Groningen is twee heuse biersommeliers rijker. Biersommeliers? Dat zijn mensen die je alles kunnen vertellen over bier. Welk gerstenatje past goed bij welk gerecht en meer van dat.

Horeca Groningen meldt dat Felix Huisken en Marjolein Smit dit weekend zijn teruggekeerd uit het Oostenrijkse Obetrum als gediplomeerde biersommeliers. Bij het BIERkulturHaus in Obetrum ronden de Groningers het laatste deel van hun opleiding af.

Biersommeliers?

Biersommelier is een internationale titel en één van de hoogste diploma’s voor bierkennis en -behandeling. Zestien Nederlanders hebben afgelopen weekend de prestigieuze titel binnengehaald. Daarmee zijn er nu veertig officiële biersommeliers in Nederland, waarvan twee in Groningen.

Wil je alles horen over het ambacht biertjes maken, welke goudgele rakker je het beste in de morgen kunt drinken en welke zich het beste leent voor nachtelijk zuipen? Je treft de Groninger biersommeliers in hun eigen kroeg. Felix tapt biertjes in Café Singelier en Marjolein doet hetzelfde in Café de Koffer.

Psst, hier meer afleiding: