Wild Festival maakt exclusiviteit toegankelijk: bijzondere natuurwijnen en schaarse bieren van over de hele wereld

Op het Wild Festival loopt het wild gewoon rond (Foto’s in dit artikel: Neeltje Geertsema-Robbe)

Alweer voor de derde keer wordt op 9 en 10 september het Wild Festival georganiseerd. Op het Suikerunieterrein, bij EM2, laten bierliefhebbers Klaas-Jan Geertsema (Bierselect) en Peter Torenbosch (Boilermaker) bezoekers kennis maken met exclusieve dranken. Wild vergiste bieren, natuurwijnen, ciders en (wild) eten van onder meer Onder de Linden.

Dat klinkt allemaal poeppie-exclusief, en dat is het ook. Wild Festival maakt het alleen toegankelijk voor iedereen. “Die natuurbieren en -wijnen worden steeds populairder,” legt Peter uit. “Wanneer je liefhebber bent van unieke smaken zit je bij ons goed. Op vorige edities kwamen mensen zelfs helemaal vanuit Italië en Amerika.”

Wereldberoemd

Wild vergist dus. “Dat betekent dat er geen extra gisten of andere chemische bestanddelen zijn toegevoegd tijdens het maakproces. Het is puur natuur,” aldus de medeorganisator. “Door het unieke proces ontstaan hele bijzondere smaken; fris, fruitig, licht zuur en bovenal complex.”

Genieten op het Wild Festival. Lopend links medeorganisator Klaas-Jan Geertsema, die zelf brouwt en exclusieve bieren in- en verkoopt

De makers van deze producten gaan kleinschalig te werk, soms bestaan batches maar uit 60 flessen, waardoor het lastig is om deze te bemachtigen. Op het Wild Festival kan je al deze bijzondere, exclusieve en zeer schaarse bieren, wijnen en ciders proeven per glas. De brouwerijen zijn wereldberoemd. Zo komen er onder andere bieren van de beste brouwerijen van Amerika, Australië en Europa.

Michelineten

Een drankje maakt vaak hongerig en dat zal op dit festival niet anders zijn. “Er is een mooi foodcourt,” vertelt Peter. “De Wilde Slager (wild vlees), EM2 (pizza’s) en Snackwerk, een concept van vegan restaurant Achterwerk uit Stad, zullen heerlijke gerechten bereiden.”

Michelinsterrestaurant Herberg Onder de Linden zal op de zaterdag een zogenaamde food pairing verzorgen. Hierbij sluiten de gerechten helemaal aan op de dranken.

Het klinkt allemaal nog een beetje als een niche en het heeft tegelijkertijd alles in zich om een hype te worden. “Je ziet dat er steeds meer behoefte is aan ongefilterde dranken,” aldus Peter. “Die natuurwijnen wordt niets aan toegevoegd, de bieren worden ongecontroleerd gemaakt, en dat levert gewoon verrassingen op.”

Tickets á 15 ekkies

Niet alleen op de Suiker, maar ook elders in Stad zullen allerlei proeverijen worden georganiseerd. Houd daarvoor de website van Wild Festival in de gaten. Daar kun je uiteraard ook je ticket bemachtigen en meer info vinden. Voor 15 euro krijg je toegang en een glas. Daarna kan het grote genieten beginnen. Let op: inmiddels is meer dan de helft van de beschikbare kaartjes verkocht. Klikkerdeklik om erbij te zijn.

Psst, hier meer afleiding: