Wildwest in Stad & Ommeland: woningoverval in holst van de nacht, bewoner ontsnapt, achtervolgings en crash

Foto ter illustratie (Instagram Politie Ommelanden Noord)

Het klinkt allemaal als een hele foute film, maar een Stadjer had afgelopen nacht ongewild een hoofdrol in een thriller die helaas levensecht was. Wat eindigde in een crash en gelukkig ook aanhoudingen in de vroege vrijdagochtend begon bij het politiebureau aan het Sontplein. Lees en huiver.

Rond 04:00 uur in de ochtend meldde zich daar een gewonde man, woonachtig aan De Kaaij, wat op ongeveer drie minuten lopen van de bewuste politielocatie ligt. Dat meldt de politie-eenheid Noord-Nederland zelf op Facebook. De Stadjer had zich even daarvoor weten te bevrijden uit een woningoverval, waarbij hij werd vastgehouden door drie mannen en hij dus ook gewond is geraakt.

Achtervolging, crash en aanhoudingen

Ter plekke vertelde hij, voordat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd door een ambulance, dat ook zijn auto was gestolen. Een belangrijk feit in dit verhaal. Onmiddellijk werd het kenteken van de auto in een systeem voor automatische kentekenplaatherkenning gezet. Zowaar werd de auto door andere dienders gespot ter hoogte van Bedum. De overvallers hadden echter ondertussen ook de politie gespot en gingen er gelijk met hoge snelheid vandoor.

Een achtervolging volgde, tot de auto met de overvallers crashte in Winsum-Oost. Twee van de drie mannen gingen er vandoor, een derde kon bij de gestolen auto worden opgepakt. Met behulp van warmtebeelden en de inzet van een politiehond konden agenten het gevluchte tweetal in nabijgelegen bosjes traceren en aanhouden.

De drie mannen komen allen uit Groningen en zijn 33, 37 en 25 jaar. Ze zitten vast voor verhoor en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Psst, hier meer afleiding: