‘Wolf niet aaien’? Het nieuwe hekwerkje bij DUO is een mysterie (maar wij losten ’t op!)

‘Wolf niet aaien’?

Op het grasveldje tegenover het gebouw van ome DUO staat sinds enkele weken een mysterieus hekwerkje waarover meerdere berichten onze inboxen bereiken. Aan het hek hangt een papier met ‘wolf niet aaien’, maar er is geen wolf te bekennen. We zoeken eem uit hoe ’t zit, want we zijn de beroerdsten niet.

Waarom staat er in vredesnaam een hekwerk tegenover het DUO gebouw met de tekst ‘wolf niet aaien’. We vragen ’t een woordvoerder van de gemeente. Het is de eerste logische stap: eem de gemeente belln. Maar de woordvoerder heeft geen flauw idee. Hij stuurt er een paar mannetjes op af, zegt hij. ‘Is terrein van Rijkswaterstaat’, roepen zij op hun buurt. Dus eem Rijkswaterstaat belln.

Het is de schuld van de Zuidelijke Ringweg

‘Heeft vast met de verbouwing van de Zuidelijke Ringweg te maken’, zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Hij doet nog wat belletjes en concludeert: jep, heeft vást met de verbouwing van de Zuidelijke Ringweg te maken. Wij bestuderen ’t hekwerkje ook nog ’s eem, heel nauwkeurig dit keer, en concluderen: als er iets niet met de verbouwing van de Zuidelijke Ringweg te maken heeft, dan is het dit hekwerkje.

We zijn weer helemaal terug bij af.

De naastgelegen sportschool blijkt betrokken

We hebben een briljante ingeving. We contacteren de naastgelegen sportschool, MiBoSo. Of zij iets weten van dat vreemde hekje naast hun sportschool. Met dat mysterieuze bordje ‘wolf niet aaien’!? Ah ja, reageert een van de personal trainers droogjes. We noemen ‘m AN, bij zijn initialen. Want dat wil hij graag. ‘Dat papiertje heb ik er neergehangen. Ik was ook benieuwd, dus was er eens heengelopen om die werklui te vragen wat er komt. Bijenkorven, zeiden ze! Drie stuks.’ Hij begint te grijnzen: ‘Naja, en toen meteen even een practical joke meegepakt.’

Er zit GEEN wolf in het hok dus. En DUO sluit er ook geen medewerkers in op. Gewoon een geintje van AN de personal trainer, en een behoorlijk geslaagde wel. Straks vliegen er bijtjes. Mooi. Maar wie daar precies verantwoordelijk voor zijn, dat blijft vooralsnog een mysterie. ‘Ik heb er ook al heel lang geen beweging meer gezien’, aldus AN. Nog eem afwachten dan maar.

https://twitter.com/SjoerdRomkes/status/1538587934462443521?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1538587934462443521%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtvnoord.nl%2Fnieuws%2F933036%2Frondje-groningen-in-de-buurt-van-duo-pas-op-de-wolf
Psst, hier meer afleiding: