Eindelijk! Workout park Groningen opent eind november

Beweegtuin-03Freerunners, trickers en bar brothers kunnen opgelucht ademhalen, want 24 november opent Workout park Groningen bij het Cibogaterrein.

Twee jaar geleden begonnen de besprekingen al. Vorig jaar was het zo goed als rond en kondigde Dagblad van het Noorden de komst van een aantal beweegtuinen aan, waaronder die bij het Cibogaterrein.

Het Reitdiep was als eerste aan de beurt, toen kwam de beweegtuin bij de Oosterkade, maar de beloofde workout park bij het Cibogaterrein bleef uit. Tot aan begin oktober toen de eerste schop de grond in ging.

Workout park Grunn

In 2013 zagen we het voor het eerst in Groningen aan de Canadalaan: een pleintje met buitenturntoestellen waar atletische gasten, zoals Bar Brothers Groningen, de zwaartekracht trotseren met muscle-ups, vlaggen en planken.

Aan de Oosterkade verschijnt eind mei dit jaar een prachtveldje langs het water. Bar brothers, freerunners en trickers kunnen daar hun lol niet op. De basketballers krabben zich achter de oren, want echt een ruig potje spelen zit er niet in met alle boten langs de waterkant.

GhettoGym

Toch moet je vanuit het centrum een eindje fietsen voor de verschillende beweegtuinen in Stad. Zoals naar Oosterpoort, Paddepoel en Selwerd. De mensen die liever dichtbij het stadscentrum buiten willen trainen, krijgen het geruststellende bericht dat tussen de containerwoningen achter het Ebbingekwartier begin juli ook een ghettogym komt. Juli komt en gaat, net zoals de tweede aangekondigde datum 1 oktober.

Beweegtuin Cibogaterrein eindelijk in aanbouw

Afgelopen week fietsen we langs de Vrydemalaan. Tussen de grijszwarte containers ligt een stukje grasveld omgeschoffeld. We kunnen onze ogen niet geloven. Zou het? Zou het echt dan eindelijk?

Ghettogym

We bellen de gemeente. De ambtenaar aan de andere kan van de lijn weet van niets en verwijst ons naar een vrij onoverzichtelijke webpagina met bestemmingsplannen. Een paar belletjes later krijgen we via Jeroen van der Mark van FIT.nl het brein achter Workout park Groningen aan de telefoon: Nick Fennema.

Officiële opening

“Of ik hier iets vanaf weet? Man, dit is mijn kindje!” Fennema is blij en weet ons te vertellen dat op donderdag 24 november de beweegtuin officieel geopend wordt. “Om 16:30 laten we het parcours openen door wethouder De Rook.” Bij zijn is dus meemaken!

Hè,hè! We kunnen eindelijk opgelucht adem halen. Het duurde even, maar hopelijk kunnen we straks shredden tot we een ons wegen.

Psst, hier meer afleiding: