Yeahhh! Je kan weer chillen op de Grote Markt: grote bankeilanden geplaatst

Foto’s: gemeente Groningen

Vandaag zijn er twee grote bankeilanden op de Grote Markt geplaatst. Deze bankeilanden blijven staan totdat de herinrichting van de Grote Markt van start gaat. Sinds de tribune en de bankjes voor de ABN-AMRO zijn weggehaald, is de behoefte aan openbare zitplekken op de Grote Markt toegenomen onder de bezoekers van de binnenstad.

Met de plaatsing van de bankeilanden komt het college haar toezegging aan de raad na om meer openbare zitplekken te creëren op het plein. De bankeilanden bieden ruimte voor minimaal 20 zitplekken en zijn te vinden aan de oostzijde van het plein (achter de huidige bushaltes). Ook wordt er groen aan de banken toegevoegd, waaronder een aantal meerstammige berken. Hiermee ontstaat op het plein een bescheiden voorproefje van wat er gaat komen als de herinrichting straks voltooid is. De nieuwe situatie is dus een tijdelijke.

Binnenstad 050

Onder de noemer ‘Binnenstad 050 – ruimte voor jou’ werkt de gemeente Groningen, samen met veel betrokkenen, aan een grote hoeveelheid projecten die de binnenstad de komende jaren nog aantrekkelijker maken. Wanneer de bussen over de Diepenring rijden kan écht begonnen worden met de herinrichting van de Grote Markt.

Psst, hier meer afleiding: