Yvette’s Kitchen komt asap naar 050: mama van Zuidoost brengt Caribische keuken naar Foodsterstraat

Foto (header): World of Food Amsterdam

Wereldberoemd in 020 en straks ook in 050! Yvette’s Kitchen komt (terug) naar Stad. En daarmee krijgen we een Caribisch restaurant zoals die moet zijn. Denk aan stoofpotten van geitenvlees, verse papaja en de beste red snapper van Nederland.

Yvette Dorsiel begon ooit haar horeca-avontuur, lang geleden in de 90s, in Groningen. Ze vertrok naar Amsterdam en is nu in de Bijlmer een begrip met haar wereldkeuken. Yvette staat vooral bekend om haar kookkunsten, maar ook vanwege het overige (vrijwilligers)werk dat zij verricht.

Maatschappelijk betrokken

Zo presenteert ze een live praatprogramma over maatschappelijke onderwerpen zoals schuldhulpverlening, tienermoeders, huiselijk geweld en medische blunders. Maar ook heeft Yvette een hulpnetwerk opgezet voor bijvoorbeeld gratis Nederlandse lessen. Een veelzijdige tante dus.

En nu komt deze culinaire duizendpoot Groningen verrijken met haar hemelse eten en persoonlijkheid. Maak je dus op voor een reis langs de keukens van onder andere Suriname, Bolivia en Ecuador. En verheug je alvast op de Johnny Cakes, gefrituurde platte broodje, die een begrip zijn in heel Damsko.

Yvette’s Kitchen gaat zich vestigen in de Oosterstraat 28, wat ondertussen aan het uitgroeien is tot Foodsterstraat. Het is nog niet bekend wanneer het restaurant opent, maar er wordt momenteel druk verbouwd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om eem noar Yvette te gaan.

Bron: Oogst Groningen

Psst, hier meer afleiding: