Zara Home komt naar Groningen

Zara

Zara Home komt naar Groningen. Volgens de laatste geruchten zou het voormalige Zara-pand in de Herestraat een geschikte locatie zijn, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Zara Home is de woonvariant van de populaire Spaanse modeketen Zara. Hippe accessoires, kussens, beddengoed. Eigenlijk alles om je studentenkamer of woning een stuk hipper te maken. Voor Zara Home moet je nu naar de randstad, of in het beste geval: Zwolle. Daarom een vreugdekreetje bij een tip naar aanleiding van een artikel over leegstand in de binnenstad:

“Zara Home komt in het voormalige Zara-pand.” En in eerste instantie klinkt dat aannemelijk. Zara Home is namelijk onderdeel van Inditex, het moederbedrijf waar ook Zara, Pull&Bear, Stradivarius en Berhska onder vallen.

Oude Zara-pand

Dus, het zelfde moederbedrijf, de oude Zara in de Herestraat staat leeg, dus waarom niet daar? Nou, dan was het allang gebeurd. Al in 2015 wist Zara van de verhuizing naar de Bijenkorf. En de huur van het voormalige pand aan het begin van de Herestraat loopt sowieso nog door tot 2019. Als Inditex slim was geweest, hadden ze Zara Home direct wel daar gevestigd.

Maar dat is niet gebeurd en gaat waarschijnlijk ook nooit gebeuren. De huurprijs schijnt nogal hoog te zijn en het pand ongeschikt voor een Zara Home. Maar komen ze dan überhaupt wel naar Groningen?

Hij komt

Zeker. Al houdt de persvoorlichter haar kaken stijf op elkaar. “Ga ik niks over zeggen”, komt er ietwat geërgerd uit. Maar na wat rondbellen, weten we dat Inditex voor meerdere winkels een geschikte locatie zoekt in Stad. Ook voor Zara Home. De vraag is dus niet óf, maar waar.

Bovendien zei de algemeen directeur van Inditex het volgende over de woonversie van Zara tegen Dagblad van het Noorden: “Die komt vast als we een geschikt pand hebben gevonden. Daar zijn we vrij koppig in bij Inditex.”

Nog meer nieuws

Ook Massimo Dutti, een andere kledingzaak onder de vlag van Inditex zoekt een geschikt pand in Stad. Maar helaas: wederom geen match met de voormalige Zara in de Herestraat. Veel te groot en bovendien te duur.

Kortom: ze willen maar al te graag naar Grunn, maar zijn kritisch wat locatie betreft. Is ook moeilijk hier. Er zijn veel panden met een monumentale status die vaak ook nog te klein zijn voor de Zara Homes van deze wereld. Bovendien wil elke zaak wel een triple A-locatie in het centrum, maar het aanbod is beperkt. Afwachten dus.

Zie jij het een beetje zitten, al die ketens in Groningen? Laat het weten in de comments op Facebook.

Ga het gesprek aan ( comments)