Zaterdagavond verloopt rustig: ook het Feest gewoon dicht rond 20:00 uur

Even was het spannend of het Feest wel of niet open zou gaan. Foto: DvhN

Het was even spannend. Café het Feest in de Peperstraat was het gisteren helemaal zat en kondigde aan open te blijven tot middernacht. Ze waren het overduidelijk niet eens met de nieuwe coronamaatregelen, maar kozen uiteindelijk eieren voor hun geld.

Net als bijna alle andere horeca in Stad. Van massale controle leek zo op het eerste oog geen sprake. Op de Grote Markt stond een politiebusje. En iets verderop reden twee agenten te paard.

Eieren voor zijn geld

Logischerwijs verzamelden zich rond 20:00 uur toch groepjes jongeren in de Peperstraat in de hoop nog ergens met de voetjes van de vloer te kunnen. Maar even later ging de deur toch op slot. Volgens de eigenaar had de gemeente gedreigd met het intrekken van vergunningen en dat had hij er bij nader inzien niet voor over. “En ik blijf de komende drie weken ook dicht,” zei hij meesmuilend.

Ook het nieuwe Café Eureka op de hoek van het Kattendiep en het Hoornstraatje ging in eerste instantie niet dicht. Het café zat om 20.30 uur nog vol, maar na een bezoekje van de politie koos de eigenaar eieren voor zijn geld en liep de zaak toch leeg.

Om 20:30 stond Eureka nog vol. Er mocht niemand meer in. Niet veel later besloot ook dit café dicht te gaan. Foto: DvhN

‘Beetje gek wel’

Sommige restaurants hadden hun werkwijze aangepast, zoals Haan aan de Aweg. “We hebben gisteren na de persconferentie alle mensen gebeld die voor zaterdagavond een reservering hadden. We vroegen of het goed was om vanaf twee uur een lange lunch bij ons te komen eten. Vijftien van de 21 gasten vonden dat prima,” legt uitbater en kok Dennis Haan uit.

Klokslag acht uur verlaten Stadjers Mientje en Leo restaurant Houdt van Eten. “Beetje gek wel. Normaal gaan we pas tegen half negen naar een restaurant,” zegt Leo. “Maar zo kan het ook, eigenlijk gaat het nergens over. We zitten toch met dezelfde mensen aan tafel. En binnenkort mag ik wel naar een concert van The Analogues, met 1250 man.” Mientje: “Nou ja, normaal gaan we na een etentje nog even naar een café, dat kan nu niet meer.”

Bij de bios op het Gedempte Zuiderdiep mag je nu eigen snacks meenemen na 20:00 uur

Voor de Pathé bios staat een lange rij. Mensen hebben eigen versnaperingen meegebracht. Dat staat Pathé nu toe, want na acht uur mogen ze geen drankjes of popcorn meer verkopen. En waar je ook komt, iedereen weet al dat Café ’t Feest in de Peperstraat openblijft, of, open wil blijven. Een dag later weten we hoe het afliep. Stad wordt weer stil de komende weken.

Bron: Dagblad van het Noorden

Psst, hier meer afleiding: