Zes leukste 1 april-grappen in Stad: van Fooddrop met drone tot dubbelop-terras van de Drie

Het is een kunst om goede grappen te bedenken voor 1 april. Al snel wordt het een slap aftreksel van een grap en eigenlijk een belediging aan de echt goede grollen. Toch proberen Stadjers, bedrijven, organisaties en media elk jaar weer lollig te zijn. Daarom maar eem een overzichtje met wat 1 april-grappen uit Stad.

1- Terras Drie Gezusters

Met stip op één staat de grap van de Drie Gezusters. De bekende kroeg aan de Grote Markt zou vandaag beginnen met de aanleg van een verdieping bovenop het terras, zodat ze twee keer zoveel terrasruimte zouden creëren. Twee weken geleden gaat gelijktijdig de aankondiging online op de Facebookpagina van de Drie als die van ons. Jep, wij zaten in het complot.

Veel mensen hadden door dat het een geintje was, maar nog meer mensen trapten er volop in. Blijkt ook wel uit het bereik. In totaal hebben meer dan 600.000 mensen de aankondiging voorbij zien komen op Facebook. Met hilarische reacties tot gevolg. Sommige mensen (vooral babyboomers) werden heel boos, anderen zagen het wel zitten. Helaas voor hen: 1 april, terras in je bil.

2- Station Groningen-Zuid

Op de tweede plaats staat de grap van Haren de Krant. Het lokale weekblad kwam met het bericht dat NS het station in Haren vandaag omdoopt tot station Groningen-Zuid. Daarmee speelt NS alvast in op de aanstaande herindeling met Groningen, zo weet de krant. Het zou ook nog passen in het beleid van NS, woordvoerder Jan Dinsanan: “We noemen onze stations niet meer naar kleine dorpen, maar zoveel mogelijk naar grote steden.”

Net zoals bij de grap over het terras hebben veel mensen door dat het grap is. Maar niet iedereen. Sommige worden pislink. Zoals B. de Wolf: “Wat een verschrikkelijk arrogante daad. De naam veranderen terwijl de herindeling nog lang niet definitief is !!! En wat arrogant om te spreken over kleine dorpen en gehuchten versus een agglomeraat! Weer een bewijs dat derden Haren van de kaart willen vegen; laat Haren Harens blijven !!!”

3- Trump Tower in Stad

Op de derde plek staat de Trump Tower. Het gebouw in Groningen Zuid nabij de A28, waar het Hampshire Hotel in is gevestigd, zou vanaf volgend jaar door het leven gaan als Trump Tower, zo wordt vandaag bekend gemaakt. Marjan van den Akker, manager van het hotel ziet het wel zitten: “We zijn Donald Trump zeer erkentelijk voor het mogen dragen van zijn naam. Er komt zelfs een speciale Trump Suite. We zijn daar druk mee bezig en zullen die binnenkort aan de pers presenteren.”

Foto geleend van Joram Krol

4- FIT.nl: sterker van schaars geklede dames

FIT.nl uit Stad heeft vandaag ook een opmerkelijk nieuwtje de wereld in geslingerd en scoort daarmee de vierde spot in deze lijst. Uit onderzoek door bewegingwetensschappers en medisch sociologen van FIT.nl wordt duidelijk dat mannen sterker worden na het zien van schaars geklede fitgirls. “De onderzoekers concluderen dat sporters beter presteren na het zien van fitgirls. Zij raden het sporters dan ook aan voor de optimale krachtsportprestatie,” staat op de site.

Er is zelfs een video met uitleg bijgemaakt en in het artikel staat het hele onderzoek beschreven om het zo serieus mogelijk te laten overkomen. Opzet geslaagd. Het ziet er zo uiterst echt uit dat je het voor zoete koek slikt. Vooral ook omdat het plausibel klinkt. Als een soort worteltje dat je wordt voorgehouden. Goed werk van de meiden en gasten van FIT.nl.

5- Fooddrop met drone

Op de vijfde plaats staat de grap van Fooddrop. De Groningse variant van Thuisbezorgd (maar dan wel de betere variant) kondig gister aan dat ze vanaf vandaag gaan werken met een drone om het eten te bezorgen. Hoeven de bezorgers niet meer tegen de wind in te stoempen op de fiets, maar kunnen ze op afstand de drone besturen. Wel zo snel en comfortabel. Grapje natuurlijk. Hoewel een iemand op Facebook heel nieuwsgierig is of Fooddrop nu ook meer aanbod heeft in buitengebieden. Whuahahah.

Jouw eten nu ook per drone laten bezorgen? Het kan! We lanceren morgen onze nieuwe service: DroneDrop! Eindelijk 😄. Wij zien ze vliegen en jij 😉?

🚲 www.fooddrop.nl/restaurants

Geplaatst door FoodDrop op vrijdag 31 maart 2017

6- Nieuwe partyboot in Stad

Century Autogroep in Groningen heeft recent nieuwe vestigingen van ŠKODA en SEAT geopend. Century heeft daarmee de verkoop alle automerken op één adres in Groningen ondergebracht. De volgende stappen zijn het doorontwikkelen van het gebied met een onbemand tankstation, een wasstraat en een schadebedrijf. Oh ja, én een evenementenlocatie in de vorm van een partyschip in de vijver aan de Bornholmstraat. Een exacte datum is niet genoemd, maar het feit dat Century één dag voor 1 april een partyschip aankondigt in een vijver op een industrieterrein, zegt misschien al wel genoeg.

Psst, hier meer afleiding: