Zestig boeren met trekkers steunen de fakkeltocht en klappen in colonnes naar Stad vanavond

boeren

Groningen demonstreert vanavond met de fakkeltocht tegen de verdubbelings van de gaswinning, de stroperige afhandeling van de schades en de farce die ‘versterkingsoperatie’ heet. De organisatie verwacht duizenden mensen in Stad, waaronder een zestigtal boeren met trekkers.

Verschillende trekkerclubs uit de provincie geven aan de fakkeltocht te ondersteunen. In totaal trekken zo’n zestig boeren uit het Ommeland met de trekker in colonnes naar Stad. “In overleg met de Veligheidsregio en de politie komen we met niet meer dan zestig trekkers”, aldus melkveehouder Wim Peters uit Bedum tegen RTV Noord. “We verzamelen ons op een paar plekken buiten de stad, en trekken dan in kleine colonnes het centrum in.”

Boeren ook gedupeerd

Waarschijnlijk worden de boeren en hun trekkers gedelegeerd naar de Ubbo Emmiussingel in het centrum. Daar komt de fakkeltocht langs en op deze manier willen de boeren het protest steunen. Wim: “Als boeren hebben wel zelf natuurlijk ook te maken met de ellende die de gaswinning veroorzaakt.”

De fakkeltocht tegen de gaswinning onder de noemer #respectvoorGroningen start vanavond om 20:00 uur op de Vismarkt.

Psst, hier meer afleiding: