Eerste weekend september is weer Zienemaan – vetste openluchtbioscoop van NL

 

 

Het eerste weekend van september is het weer zo ver: de grootste openluchtbioscoop van Groningen. Onder de sterrenhemel worden op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september in een onvergetelijke setting vette films vertoond op het oude Suikerunieterrein.

Nieuw programma

Dit jaar worden er een aantal nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd. Zo wordt er in samenwerking met de Wolkenfabriek op zaterdagmiddag en zondagmiddag een filmvertoning georganiseerd voor de kleinste filmliefhebbers en hun ouders.

Het complete (volwassen) programma:

Vrijdagavond: Green Room

Een punkband raakt in de problemen na het spelen in een neo-nazi skinhead bar, diep in de bossen van Oregon. Green Room, van de maker van Blue Ruin, is een film met een extreem hoge dosis spanning die je tot op het einde toe op het puntje van je stoel laat zitten, waarin telkens net wat anders gebeurt dan je zou verwachten.

Zaterdagavond: B-movie – Lust & Sound in West-Berlin

Wervelende documentaire over muziek, kunst en chaos in het wilde West-Berlijn van de jaren ’80. Het verhaal van een verdeelde stad, een culturele interzone waarin alles mogelijk was. De tijd van de Neue Deutsche Welle met bands als Die Toten Hosen, Nena en Einstürzende Neubauten komt weer tot leven. Supergeil!

Zondagavond: Me and Earl and the Dying Girl

Puber Greg besteed bijna al zijn tijd met het maken van parodieën op klassieke films met ‘co-worker’ Earl. Zijn blik op de wereld verandert nadat hij bevriend raakt met klasgenoot Rachel, die net is gediagnosticeerd met kanker. Een grappig, fris en ontroerend verhaal over vriendschap, boordevol referenties naar filmklassiekers. Een pareltje!

Daarnaast is de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie nieuw. Een wedstrijd waarmee filmmakers uit Noord-Nederland worden uitgedaagd een kortfilm in te sturen. Hiermee dingen ze mee naar de Gouden Suikerbiet maken ze kans op een prijs ter waarde van €500,-.

Early Bird Weekender

Dit jaar is er voor de vroege beslissers een Early Bird Weekender beschikbaar. Met deze deal betaal je slechts €15,- voor het hele festival in plaats van €8,- per avond. Dat komt neer op €3,- korting per film! Deze actie loopt tot 17 juli 2016. Vanaf 18 juli start de regular verkoop, waarbij je alleen nog kaarten per avond kunt kopen.

PS. Wil jij deelnemen aan de Gouden Suikerbietcompetitie? Stuur jouw film dan vóór 1 augustus in door een Vimeo of Youtubelink naar goudensuikerbiet[at]zienemaan.nl te sturen. Voeg tegens een korte Cv inclusief contactgegevens toe.

Meer info over Zienemaan: klikkerdeklik

Psst, hier meer afleiding: