Barbershop de Zwarte Raaf drooggelegd door gemeente: help de barbiers de winter door

Meer voor mannen, dat is Barbershop de Zwarte Raaf in de Folkingestraat in een notendop. Vrouwen mogen wel naar binnen, maar niet verder dan de gordijnen. Achter de coulissen is het alleen voor mannen, zelfs als je de vrouw van een wereldberoemde acteur bent.

Bij dat rauwe karakter horen baarden, geslepen scheermesjes, kundige barbiers, rock ’n roll uit jaren zeventig-speakers en een borreltje. Op zijn tijd. Niet ’s ochtends als de eerste klant op de stoep staat, maar bijvoorbeeld tijdens ‘Walk-In-Friday’. Dan mag iedereen zonder afspraak naar binnen stappen en fungeert de barbershop ook een beetje als huiskamer voor mannen.

Experience

Daar hoort een rauwe whisky bij, of een pittig slokje berenburg als het snotterig weer is. En anders voor de sier, gewoon omdat het stoer staat om een mooie fles rum op een plankje te hebben staan. “De paar flessen drank die we hebben, horen er gewoon bij,” vertelt Ronald de Bont, eigenaar van de kapperszaak die inmiddels landelijk furore maakt. “Het is vooral voor de beleving.”

Maar het mag niet meer. Een oplettende speurhond van de gemeente constateert op 3 januari dat er drank aanwezig is in de zaak. De ambtenaar spot flessen met jevener, Licor 43 en grappa. Dat is tegen de regels. Sterker: er staat een boete van 1360 euro op. Maakt niet uit dat het voor de sier of gezellige vrijmibo met klanten is. Deze keer laat de gemeente het bij een waarschuwing.

Beloning: drankvoorraad van de Zwarte Raaf

Maar de volgende keer is de Zwarte Raaf de Sjaak. Zo bont wil eigenaar De Bont het niet maken, dus rest niets anders dan stoppen met de borrels en flessen voor de sier. Tenzij er een maas in de wet is. Ronald heeft van een bevriende ondernemer al wat tips gekregen, maar is nog op zoek naar de ultieme maas. De winnaar krijgt de volledige drankvoorraad.

Kijk dat is een mooi begin van 2018! Een alcohol vrije Zwarteraaf! Wie heeft een leuke reactie en of alternatief voor dit probleem(pje)? Voor het beste idee de volledige drank voorraad Cadeau!;)

Geplaatst door De Zwarteraaf op vrijdag 5 januari 2018

 

Ga het gesprek aan ( comments)