Zweefmolen staat nog steeds stil en is koortsachtig op zoek naar onmisbaar onderdeeltje. Vraag is of die op tijd komt…

Around the World aan het begin van de Meikermis. Foto: Corné Sparidaens

De ongelukkige zweefmolen Around the World op de Meikermis in Groningen staat al vier dagen stil. Het wachten is op een elektronisch onderdeeltje. De vraag is of die tijdig arriveert.

“Ze zijn er koortsachtig naar op zoek, maar net als met zo veel onderdelen in deze tijd, is niet te voorspellen hoe lang het duurt’’, zegt kermiscoördinator Hans Prins van de gemeente Groningen.

Volgens Prins heeft kermisexploitant Johannes Dauphin van de zweefmolen er alles voor over om het onderdeel te bemachtigen. “Hij zei: al moet ik ervoor naar Limburg rijden.’’

Artikel gaat verder onder de video

Licht gewond

De zweefmolen op de Grote Markt draait rondjes op 60 meter hoogte. Zondagavond kwam de attractie aan het einde van een rit tot stilstand en begon toen plots opnieuw te draaien. Drie mensen raakten daarbij lichtgewond. Dauphin zag het gebeuren en drukte onmiddellijk op de noodstop.

Intussen is het mankement ontdekt. Als het felbegeerde onderdeel arriveert en is bevestigd, komt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de attractie keuren en wordt die − als alles normaal functioneert − opengesteld voor het publiek.

Dauphin hoopt het staartje van de Meikermis nog mee te pikken.

Psst, hier meer afleiding: