Zwembad in de Diepenring – Grootse plannen voor binnenstad

A-kerkhof met waterelement

Grootse plannen voor de binnenstad. Groningen wordt een stuk sfeervoller met nieuwe parkjes, waterelementen, bomen en… een zwembad in de Diepenring!?

Eigenlijk wordt de complete binnenstad flink onder handen genomen. Zie je nu al gebeuren bij Westerhaven. Bussen verdwijnen en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Helemaal mooi. Want levensgevaarlijk, die zijspiegels van voorbijrazende bussen wanneer je op het smalle stoepje van de A-straat loopt. Straks verleden tijd. 

Zwembad in Diepenring

Maar dat is nog lang niet alles. Meer parkjes en bankjes, waterelementen en bomen. Een flinke lik sfeer om Stad een groene facelift te geven. Klapper op de vuurpijl: de plannen op de hoek Turfsingel – Boterdiep. Het aandoenlijke BIM-tankstation aan het water, tegenwoordig een Gulf, zal nooit meer hetzelfde zijn. Meeeehhh. Maar niet getreurd, droog je traantjes en get ready to get excited.

Een park met traptreden van gras, bomen, vlonders, tankstation als café en… een zwembad in de Diepenring! Wat een schier plekkie om met je pootjes in het water te bungelen. Perfect voor een picknick met biertjes, bak nacho’s erbij en op warme dagen een duik. Het Stadsstrand heeft er dan een directe concurrent bij als een van de meest relaxte plekken in Grunn.

Impressies

Toch moeten we niet te vroeg juichen, ’t blijven impressies. Plannen in kinderschoenen, benadrukt ook gemeente Groningen. De komende tijd wordt duidelijk of de uitvoering in de buurt blijft van het geschetste beeld. Fingers crossed. Hieronder meer sfeerimpressies van hoe de binnenstad eruit kan komen te zien.

Afbeeldingen van gemeente Groningen

Grote Markt met podium en speelfontein

Gedempte Zuiderdiep

A-kerkhof met waterelement

A-straat

A-straat

Oosterstraat met permanent waterstroompje

Psst, hier meer afleiding: